24 septembrie 2013, 15:10 Realitatea moldovenească views 7098
24 septembrie 2013, 15:10 Realitatea moldovenească views 7098

Presa: Chişinăul şi Tiraspolul au convenit asupra unui mecanism de acordare a pensiilor


Foto: bzf.ro

Grupurile de experţi de la Chişinău şi Tiraspol au convenit asupra unui proiect de decizie privind mecanismul de acordare a pensiilor, informează nr2.ru.

Specialiștii privind asistența umanitară din Transnistria și din Republica Moldova, au convenit asupra unui proiect de decizie ce prezintă un protocol de instituire a mecanismului de înregistrare și a transferului de documente necesare pentru pensia de stat sau beneficii sociale.

Conform datelor oferite de către pretinsul ministerul de externe al regiunii transnistrene, proiectul se concentrează asupra reluării plăților suplimentare la pensii de stat sau beneficiilor sociale.

Proiectul îi vizează pe cetățenii din Republica Moldova care s-au stabilit în Transnistria și pe cei din regiunea transnistreană care au trecut cu ședere permanentă în Moldova.

Proiectul va fi prezentat spre semnare reprezentanților clasei politice din Republica Moldova și Transnistria, menționează sursa citată.

Părțile au mai făcut schimb de informații cu privire la legislația ce vizează organele de tutelă și au menționat că pentru viitor vor veni cu propuneri de colaborare în această sferă.

Întîlnirea experților moldoveni și a celor din Transnistria a avut loc la biroul misiunii OSCE din Tiraspol. La eveniment au luat parte și reprezentanții parților implicate în negocierile " 5 +2 " din Rusia , OSCE și Statele Unite ale Americii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pensie , Transnistria , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.