09 octombrie 2013, 12:30 Realitatea moldovenească views 8429
09 octombrie 2013, 12:30 Realitatea moldovenească views 8429

Ambasadorul Rusiei la UE: Vinurile din Moldova sînt bune

Foto: tv7.md

Liberalizarea pieţei europene pentru vinurile moldovenești este o interferență politică în relații comerciale. De această părere este reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, exprimată într-un interviu pentru EurActiv, relatează tv7.md.

„În ceea ce ține de vinul moldovenesc, am văzut declarații că UE este dispusă să cumpere vinurile moldovenești. Chiar vă așteptați că acestea vor fi vîndute liber în Franța și alte state membre ale UE? În situația în care piața europeană se confruntă cu supraproducția vinurilor locale?” s-a întrebat Vladimir Cijov.

Potrivit acestuia, UE alocă anual jumătate de miliard de euro pentru a transforma surplusul de vin, în alcool tehnic. „Autoritățile europene să accepte vinurile moldovenești pe piața UE – nu cred în asta. Nu este altceva decît o mișcare politică, un caz evident de interferență politică în relații comerciale”, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la UE.

„Există într-adevăr vinuri foarte bune în Republica Moldova, Georgia și alte țări. Problema este de o altă natură. Știm aceste țări, știm mărimea teritoriului lor, știm cantitatea de struguri produse. Acestea sînt regiuni relativ mici. În cazul în care din cantitatea de struguri ale unui anumit soi într-o anumita vale se poate produce, să zicem, 50 de mii de sticle pe an, atunci pe piața rusă intră 200 de mii de sticle de acest vin. Ne pune întrebarea: De unde vin celelalte sticle?” a explicat Cijov.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , export , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.