10 september 2013, 12:30 Moldovan reality views 8427
10 september 2013, 12:30 Moldovan reality views 8427

Ambasadorul Rusiei la UE: Vinurile din Moldova sînt bune

Foto: tv7.md

Liberalizarea pieţei europene pentru vinurile moldovenești este o interferență politică în relații comerciale. De această părere este reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, exprimată într-un interviu pentru EurActiv, relatează tv7.md.

„În ceea ce ține de vinul moldovenesc, am văzut declarații că UE este dispusă să cumpere vinurile moldovenești. Chiar vă așteptați că acestea vor fi vîndute liber în Franța și alte state membre ale UE? În situația în care piața europeană se confruntă cu supraproducția vinurilor locale?” s-a întrebat Vladimir Cijov.

Potrivit acestuia, UE alocă anual jumătate de miliard de euro pentru a transforma surplusul de vin, în alcool tehnic. „Autoritățile europene să accepte vinurile moldovenești pe piața UE – nu cred în asta. Nu este altceva decît o mișcare politică, un caz evident de interferență politică în relații comerciale”, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la UE.

„Există într-adevăr vinuri foarte bune în Republica Moldova, Georgia și alte țări. Problema este de o altă natură. Știm aceste țări, știm mărimea teritoriului lor, știm cantitatea de struguri produse. Acestea sînt regiuni relativ mici. În cazul în care din cantitatea de struguri ale unui anumit soi într-o anumita vale se poate produce, să zicem, 50 de mii de sticle pe an, atunci pe piața rusă intră 200 de mii de sticle de acest vin. Ne pune întrebarea: De unde vin celelalte sticle?” a explicat Cijov.

Source: tv7.md

Keywords:

vin , export , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.