16 noiembrie 2013, 10:48 Realitatea moldovenească views 9877
16 noiembrie 2013, 10:48 Realitatea moldovenească views 9877

Sondaj: Peste 60% din cei chestionaţi cred că RM merge într-o direcţie greşită


Foto: trm.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 55% din cetăţeni ar vota pentru PCRM, 17% pentru PLDM, 10% pentru PDM, iar 9% şi-ar acorda votul de încredere PL-ului. Acest lucru îl arată datele unui sondaj de opinie, realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding Forum.

Potrivit sondajului, în cazul unor alegeri legislative, 77 la sută din cetățeni ar merge la vot, iar 18% din alegători nu ar participa la vot.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este persoana care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației - 37%. Pe locul doi, la capitolul încredere a populației, se situează actualul premier, Iurie Leancă (36%), urmat de edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, cu 31%. Șeful statului, Nicolae Timofti, se bucură de încrederea a 17% din populație.

Totodată, datele sondajului de opinie mai arată că, dacă populația și-ar putea alege în mod direct președintele, liderul PCRM ar lua 25 la sută din sufragiile alegătorilor, acesta fiind urmat de premierul Iurie Leancă și președintele PLDM, Vlad Filat.

Pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan optează 48% din cetățeni, în timp ce 21% sunt împotrivă. Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, 42 la sută dintre alegători ar vota pentru, iar 33% - împotrivă.

Potrivit sondajului, 61% din cei chestionați afirmă că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcţie greşită, iar 29% - într-o direcţie bună.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-12 noiembrie curent. Marja de eroare este de +/- 3%.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

societate , Moldova , politica , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.