10 februarie 2014, 15:00 Personalități views 11785
Moldoveanul Ioan Mînăscurtă antologat în Best European Fiction 2014
Foto: moldpres.md
10 februarie 2014, 15:00 Personalități views 11785

Moldoveanul Ioan Mînăscurtă antologat în Best European Fiction 2014

La sfîrşitul anului 2013, editura americană Dalkey Archive Press a scos de sub tipar antologia Best European Fiction 2014 (Cele mai bune povestiri europene), cu o amplă prefaţă semnată de Drago Jancar, antologatorul volumului, informează MOLDPRES.

Impresionantul florilegiu reuneşte între coperţile sale proze ale scriitorilor din 25 de ţări de pe continentul european. Fiecare ţară, indiferent de mărime, este reprezentată de un autor. Excepţie fac Spania şi Regatul Unit, cu cîte doi scriitori, care sînt purtătorii celor mai importante idiomuri din ţările respective.

Republica Moldova îşi revendică vocaţia europeană, pentru prima dată într-un asemenea context, printr-o proză semnată de Ioan Mînăscurtă – How I Was Going to Die on the Batterfield (Cum era să mor pe un cîmp de luptă). Traducerea aparţine lui Alistair Ian Blyth, care a transpus în engleză lucrările mai multor scriitori români. Notăm că prozele lui Ioan Mînăscurtă au fost traduse în limbile franceză, rusă, germană, tagică, bulgară, letonă, slovacă, kazahă ş.a.

Dalkey Archive Press este o editură din Illinois (SUA), Dublin şi Londra cu difuzare la scară globală.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , carte , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.