24 aprilie 2016, 15:35 Personalități views 7799
Natalia Tanasiiciuc – o tînără soprană ce cucerește întreaga lume (FOTO)
24 aprilie 2016, 15:35 Personalități views 7799

Natalia Tanasiiciuc – o tînără soprană ce cucerește întreaga lume (FOTO)

Natalia Tanasiiciuc este o tînără originară din orașul Bălți, a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, iar acum cîntă pe cele mai mari scene ale lumii, relatează NOI.md.

Natalia, la ai săi aproximativ 25 de ani, a reușit să adune în palmaresul său o mulțime de premii din peste zece țări: Norvegia, Marea Britanie, Italia, România, Rusia, Finlanda, Estonia, Lituania, Belarus, Ucraina, Kazahstan și Armenia.

„Colaborarea cu țările scandinave, în special cu Den Norsko Opera & Ballet din Oslo, Norvegia, a început propriu-zis în stagiunea 2014-2015, dar am ajuns acolo nu grație baghetei magice, ci în urma unei audiții în toamna anului 2013, pentru care am fost propusă după participarea la concursul «Le Grand Prix d'Opera» din vara aceluiași an. E primul meu teatru după cel de acasă, în care am lucrat timp de un an ca solistă, angajată pentru trei producții, cu un rol de frunte, și două personaje secundare. În total – peste 25 de spectacole, un șir de concerte solo și o experiență de valoare. Și astea toate la 23 de ani", a menționat Natalia, într-un interviu pentru diez.md.

Pe lîngă muzica clasică, soprana este pasionată de muzica folclorică și jazz. „Îmi place dansul, colecționez cercei și tot felul de bijuterii și brodez cu mărgele. Am deja o colecție frumoasă de icoane și tablouri, pe care le lucrez și le dăruiesc cu drag. Mereu am o carte la îndemînă, dar recunosc că în era internetului am tot mai puțin timp pentru asta. Am un caiet cu citate și gînduri profunde pe care le transcriu. Cînd mi-e greu, apelez la Psaltire. De Dumnezeu m-am apropiat încă de mică. Așa merg mai ușor prin viață", povestește Natalia despre sine.

Știe să vorbească cîteva limbi, fapt cu care se mîndrește și care o ajută foarte mult în ceea ce face: pe lîngă limba maternă, mai cunoaște rusa, engleza, italiana, franceza, germana și puțină ucraineană, buneii din partea tatălui fiind din Ucraina.
Deseori se află departe de casă, iar cînd i se face dor de mamă, și-l alină în bucătărie, gătind bucate tradiționale și încercînd să regăsească gustul și aroma celor pe care le gătea mama ei.

În prezent se află în Marea Britanie, unde face parte din faimoasa Glyndebourne Company, ca artist Jerwood Young Artists Program. După aceasta, va avea trei-patru zile libere, pe care și le va petrece acasă, lîngă mama sa. Apoi se va întoarce la Oslo pentru jumătate de an, de data aceasta pentru două producții, ambele premiere.

„Sînt foarte fericită că am ales teatrul liric și pot fi, deși prin prisma unui personaj, eu însămi. Sînt un om care, vorba filosofului, simt mai mult decît înțeleg, de aceea mă simt foarte bine pe scenă, unde emoția vie devine albia mea, dar, ca oricărui om cu sentimente, adesea îmi vine foarte greu. Deși nu am așteptări și iluzii decît de la mine, mai cred în bunătate, în adevăr", a conchis tînăra soprană.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , opera , Norvegia , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.