16 septembrie 2016, 16:30 Personalități views 2763
Frații Advahov au fost decorați cu titlul onorific de Artiști ai Poporului
16 septembrie 2016, 16:30 Personalități views 2763

Frații Advahov au fost decorați cu titlul onorific de Artiști ai Poporului

Mai multe personalități notorii din țară au fost onorate cu distincții de stat, în cadrul unei ceremonii organizate astăzi la președenție. Doi dintre laureați sînt nimeni alții decît frații Vitalie și Vasile Advahov.

Vasile Advahov (violonist, prim-dirijor al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) și Vitalie Advahov (acordeonist și conducător artistic al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) au fost onorați cu cîte unul dintre titlurile onorifice de Artist al Poporului.

Amintim că în octombrie 2015, Orchestra Fraților Advahov a împlinit 10 ani de la fondare, invitînd chișinăuienii la un spctacol live organizat chiar de Hramul Orașului.

„Noi am creat această orchestră de la zero și nu am moștenit-o de la nimeni. Inițial, am fost Taraful Fraților Advahov. Abia după aceea am cerut o încăpere de la Primăria Chișinăului, pentru ca să avem unde repeta. După ce Primăria ne-a asigurat și cîteva locuri de muncă, am devenit o orchestră", spuneau frații.

În 2007, frații Advahov au fost decorați cu titlul de Maeștri în Artă.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

orchestra , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.