16 september 2016, 16:30 Celebrities views 2764
Frații Advahov au fost decorați cu titlul onorific de Artiști ai Poporului
16 september 2016, 16:30 Celebrities views 2764

Frații Advahov au fost decorați cu titlul onorific de Artiști ai Poporului

Mai multe personalități notorii din țară au fost onorate cu distincții de stat, în cadrul unei ceremonii organizate astăzi la președenție. Doi dintre laureați sînt nimeni alții decît frații Vitalie și Vasile Advahov.

Vasile Advahov (violonist, prim-dirijor al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) și Vitalie Advahov (acordeonist și conducător artistic al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) au fost onorați cu cîte unul dintre titlurile onorifice de Artist al Poporului.

Amintim că în octombrie 2015, Orchestra Fraților Advahov a împlinit 10 ani de la fondare, invitînd chișinăuienii la un spctacol live organizat chiar de Hramul Orașului.

„Noi am creat această orchestră de la zero și nu am moștenit-o de la nimeni. Inițial, am fost Taraful Fraților Advahov. Abia după aceea am cerut o încăpere de la Primăria Chișinăului, pentru ca să avem unde repeta. După ce Primăria ne-a asigurat și cîteva locuri de muncă, am devenit o orchestră", spuneau frații.

În 2007, frații Advahov au fost decorați cu titlul de Maeștri în Artă.

Source: agora.md

Keywords:

orchestra , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
429 locuitori

Hutulu este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de oameni. Satul Hutulu a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.