24 august 2017, 15:00 Personalități views 48885
A murit cîntăreața Operei Naționale a Moldovei - Larisa Șulga
24 august 2017, 15:00 Personalități views 48885

A murit cîntăreața Operei Naționale a Moldovei - Larisa Șulga

Marți, 22 august, a murit cîntăreața de operă, cunoscută pe timpuri în URSS, dar și în Republica Moldova, solistă a Teatrului de Operă și Balet „M. Bieșu - Larisa Șulga. Avea 77 de ani (născuta în 1940).

Redacția internet-portalului moldovenii.md prezintă sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și colegilor Larisei Șulga.

Ea poseda o voce cu un timbru de mezzo-soprană copleșitor, rolurile în interpretarea ei din numeroase spectacole le țin bine minte generațiile sovietice. În ultimii ani a predat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu", împărtășind cu plăcere talentul artistic inestimabil și cunoștințele sale practice neprețuite din domeniul vocalului, Dnei a fost aceea care l-a ajutat pe Arsenie să însușească tehnica vocală, descoperindu-i și fortificîndu-i talentul, oferindu-i un bilet în viața muzicală și nu numai lui, mulți dintre interpreții moldoveni îi vor fi rămîne veșnic recunoscători profesoarei sale.

Este întotdeauna dureros, cînd decedează oameni destoinici și talentați, cu atît mai dureros este impactul asupra societății, pentru că se răresc rîndurile reprezentanților de neînlocuit ai culturii moldovenești - Larisa Șulga este una dintre ei. Luminoasă amintire a ei!

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte , teatru , opera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.