11 aprilie 2018, 10:35 Personalități views 11145
Radu Albot: Pentru mine munca e prioritară (Video)
11 aprilie 2018, 10:35 Personalități views 11145

Radu Albot: Pentru mine munca e prioritară (Video)

Este cel mai bun tenisman profesionist din Moldova, maestru în sport de clasă internațională, magistru în psihopedagogie. La cei 29 de ani neîmpliniți, a obținut performanțe remarcabile.

Joacă tenis de la șase ani. La șaisprezece ani era în linia a doua a celor mai buni tenismeni tineri din Europa, în scurt timp a ocupat poziția a 11-a în ratingul mondial al juniorilor. În 2006 a devenit profesionist.

A cîștigat două titluri la simplu și unul la dublu la turneul ATP Challenger, paisprezece titluri la simplu și șapte la dublu la ITF Futures, precum și un titlu la dublu la ATP World Tour. De la 2007 încoace este membru permanent al echipei Republicii Moldova la Cupa Davis.

În 2012, pentru prima dată în cariera sa, a participat la seria de turnee „Marele șlem", evoluînd la Wimbledon și la Australian Open.

La 3 august 2015, a atins poziția ATP nr. 99, devenind primul tenisman moldovean în Top-100. Cea mai înaltă poziție a sa în rating este nr. 81, atinsă pe 17 aprilie trecut.

În prezent evoluează activ la numeroase turnee și intenționează să-și depășească actualele rezultate. Despre planuri, preferințe și particularitățile aflării în lumea tenisului mare, oaspetele nostru a relatat într-un interviu exclusiv oferit portalului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , interviu , sport , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
424 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.