17 noiembrie 2012, 12:45 Personalități views 6986
17 noiembrie 2012, 12:45 Personalități views 6986

O înaltă dictincție pentru maestrul Constantin Moscovici

Artistul Poporului din Moldova, care Constantin Moscovici duce arta moldovenească şi chipul ţării noastre în toate colţurile lumii, Constantin Moscovici, a fost decorat cu o înaltă distincţie de stat - Ordinul Gloria Muncii, transmite agenţia Novosti-Moldova.

Acest eveniment îl aştepta toată societatea civilă a republicii. Vestitul naist a devenit demult mesager al culturii naţionale a Moldovei.

Melodiile uimitor de frumoase ale instrumentului unicat, la care cîntau încă strămoşii îndepărtaţi ai poporului moldovenesc, în interpretarea lui Constantin Moscovici au obţinut noi culori şi profunzime. După cum afirmă întotdeauna Moscovici, el este investit în viaţă cu o înaltă misiune – de a duce în lume rezonabilul, frumosul şi eternul, pe care poporul a încredinţat-o acelora, care au devenit reprezentanţi ai artei. Şi el dă dovadă de o mare responsabilitate faţă de această încredere a concetăţenilor şi ţării.

Site-ul moldovenii.md îi aduce sincere felicitări maestrului Constantin Moscovici și îi urează mult success!

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.