17 november 2012, 12:45 Celebrities views 6950
17 november 2012, 12:45 Celebrities views 6950

O înaltă dictincție pentru maestrul Constantin Moscovici

Artistul Poporului din Moldova, care Constantin Moscovici duce arta moldovenească şi chipul ţării noastre în toate colţurile lumii, Constantin Moscovici, a fost decorat cu o înaltă distincţie de stat - Ordinul Gloria Muncii, transmite agenţia Novosti-Moldova.

Acest eveniment îl aştepta toată societatea civilă a republicii. Vestitul naist a devenit demult mesager al culturii naţionale a Moldovei.

Melodiile uimitor de frumoase ale instrumentului unicat, la care cîntau încă strămoşii îndepărtaţi ai poporului moldovenesc, în interpretarea lui Constantin Moscovici au obţinut noi culori şi profunzime. După cum afirmă întotdeauna Moscovici, el este investit în viaţă cu o înaltă misiune – de a duce în lume rezonabilul, frumosul şi eternul, pe care poporul a încredinţat-o acelora, care au devenit reprezentanţi ai artei. Şi el dă dovadă de o mare responsabilitate faţă de această încredere a concetăţenilor şi ţării.

Site-ul moldovenii.md îi aduce sincere felicitări maestrului Constantin Moscovici și îi urează mult success!

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.