Mergi spre compartimentul: Muzica
05 septembrie 2014, 14:16 Muzica views 13125
La Chișinău începe Festivalul Internaţional „Maria Bieşu”
Foto: diez.md
05 septembrie 2014, 14:16 Muzica views 13125

La Chișinău începe Festivalul Internaţional „Maria Bieşu”

Festivalul „Maria Bieşu" vine şi în acest an cu surprize pentru melomani. Artişti cu renume din peste opt ţări vor susţine alături de soliştii Operei Naţionale spectacole de excepţie, într-o variantă modernă. Evenimentul va debuta, cu opera „Traviata" de Giuseppe Verdi şi se va culmina pe 14 septembrie cu „Dama de Pică" de Piotr Ceaikovschi.

Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional „Maria Bieşu" va începe cu „Traviata" lui Giuseppe Verdi. Spectacolul va fi susţinut de solişti autohtoni, alături de un consacrat dirijor român.

Pe scena Operei Naţionale vor urca şi artişti moldoveni care s-au remarcat peste hotarele ţării. Balerinul Dinu Tamazlîcaru, care este solist la opera de stat din Berlin, este personajul principal din „Lacul Lebedelor" de Piotr Ceaikovschi, care va avea loc pe 6 septembrie.

Monica Babuc, ministrul Culturii: «Chiar am avut această intenţie cu comitetul organizatoric, să aducem în scenă cît mai multe talente ale noastre tinere».

În total, festivalul include opt spectacole, dintre care 5 opere şi 3 balete. Melomanii vor putea urmări operele Carmen, Dama de Pică, Don Quijote, dar şi Bal Mascat de Giuseppe Verdi, spectacol care îl are ca protagonist pe fostul partener de scenă al Mariei Bieşu - Mihai Munteanu.

Pe lîngă spectacole, artiştii vor susţine şi un concert de caritate pe 11 septembrie la Sala cu Orgă. Banii adunaţi vor fi donaţi veteranilor Operei Naţionale din Moldova.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Festival , Chisinau , teatru , muzica , opera , Maria Bieșu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.