Mergi spre compartimentul: Muzica
10 august 2015, 10:23 Muzica views 11262
Un moldovean a cucerit publicul chinez la un concurs de acordeonisti (Video)
10 august 2015, 10:23 Muzica views 11262

Un moldovean a cucerit publicul chinez la un concurs de acordeonisti (Video)

Un tanar originar din Republica Moldova a reusit sa cucereasca publicul chinez cu talentul sau. Acesta a participat la un concurs pentru acordeonisti, iar din peste 70 de tineri participanti, el a reusit sa se claseze pe locul trei.

Aceasta este una dintre piesele cu care a reusit Nicolae sa impresioneze juriul din China la concursul international de acordeonisti. Tanarul ne marturiseste ca tot ce a cantat a fost pura improvizatie, intrucat nu-i prea place sa reproduca.

Nicolae GUTU:"Asa fac mai mereu, improvizez. Imi place foarte mult jazz-ul."

Momentan, Nicolae studiaza acordeonul in Germania, dupa ce a absolvit colegiul Stefan Neaga din Chisinau.

Nicolae GUTU: "Am plecat pentru ca mi se pare ca in afara e mai multa stabilitate. Se apreciaza mai mult muzica peste hotare."

Iar acasa nu se stie sigur daca se va intoarce.

Nicolae GUTU:"Trebuie sa fiu sigur in ziua de maine. La noi e foarte mare instabilitatea."

Desi fara parinti muzicieni, Nicolae a avut sclipiri de artist inca de mic. Si acum isi aminteste cum a fost nevoit sa aleaga intre muzica si fotbal.

Nicolae GUTU:"Imi amintesc cum repetam intr-o zi, iar pe geam ii vedeam pe colegii mei care jucau fotbal. Era asa o zi frumoasa, insorita, dar eu trebuia sa stau sa repet."

Tanarul spune ca pentru a face performanta, ca si in oricare domeniu, e nevoie de multa munca. Asa se face ca tanarul exerseaza la acordeon, in medie patru ore pe zi. Totusi se intampla ca repeta chiar si cate 12 ore.

Cel mai mult lui Nicolae ii place sa cante jazz. Totusi, in strainatate fiind, nu uita sa promoveze si cantecele noaste traditionale.

Parintii lui Nicolae sunt plini de mandrie si spun ca a meritat investitia pe care au facut-o la inceputuri.

Lilia GUTU, MAMA: "Munceam in doua locuri si eu si sotul ca sa-l putem intretine. A trebuit sa-i cumparam un acordeon. Ne-a costat vreo 3 mii de euro. Dupa asta am cumparat altul si mai performant, tot ne-a costat mult."

Ion GUTU, TATAL: "Un parinte face totul pentru copilul sau."

Sergiu Marzac membru trupei Concertino a fost unul din primii profesori de acordeon. El spune ca inca de la inceput si-a dat seama de talentul ascuns al lui Nicolae, care merita sa fie slefuit.

Sergiu MARZAC, PROFESOR DE ACORDEON, COLEGIU STEFAN NEAGA:"Pe parcurs am vazut ca capacitatile lui si aptitudinile sunt foarte bune. Mai devreme sau mai tarziu el oricum pleca de aici. Acolo se simte foarte bine."

Nicolae mai are un an pana la absolvirea conservatorului din Germania dupa care vrea sa faca si un master in domeniu.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , acordeon , moldovenii , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.