Mergi spre compartimentul: Muzica
10 martie 2021, 14:15 Muzica views 2918
«Norock-and-roll». Amnintindu-ne de maestrul Dolgan
Foto: Noi.md
10 martie 2021, 14:15 Muzica views 2918

«Norock-and-roll». Amnintindu-ne de maestrul Dolgan

Martie este o lună semnificativă pentru renumitul muzician și compozitor moldovean Mihai Dolgan. El s-a născut la 14 martire, 1942, în martie,1967 a creat legendara formație ”Noroc”, și tot în martie - pe 16 martie,2008 - maestrul a plecat la cele veșnice .

Așa dar, avem motive să ne amintim în aceste zile de cel care este faima artei noastre muzicale. Cu puțin timp înainte de trecerea sa în neființă, a apărut cartea «Taina vieții mele», în care monologurile muzicianului alternează cu amintirile celor care au muncit și i-au fost prieteni – Ion SuruceanuȘtefan Petrache, Andrei Lozovan, Iurie Sadovnic, Valentin Goga și alții. Cu acordul autoarei – colega noastră Svetlana Derevscicova – publicăm fragmente din această carte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , Mihai Dolgan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.