06 ianuarie 2014, 13:43 Caleidoscop views 13410
06 ianuarie 2014, 13:43 Caleidoscop views 13410

Cum se distrează moldovenii în România


Foto: protv.md

Moldovenii au ocupat munții din România. Peste o mie de turisti de la noi au decis sa petreaca zilele libere rămase, pe pîrtiile de peste Prut.

Patronii hotelurilor de pe Valea Prahovei abia de au avut timp să amenajeze camerele, că dimineața recepțiile au fost pline cu turiști moldoveni.

In lipsa zăpezii, hotelierii încearcă tot felul de programe numai ca turiștii să nu plece plictisiți. Organizează, de exemplu, seri tematice, doar că lăutarii trebuie să includă în lista de cîntece și vestitul "Kazaciok".

Pentru bucătari e mai simplu, căci gusturile celor veniți din Moldova sînt la fel - le plac bucatele sățioase din porc stropite cu tărie. 

Cei care vor să se relaxeze pot merge la spa sau la piscină, iar copiii au parte de animatori.

Hotelierii din România recunosc că moldovenii și rușii sînt printre cei mai așteptați clienți, pentru că aceștia nu vin, dacă nu au bani mulți.

Cuvinte cheie:

distractii , moldovenii , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.