05 mai 2014, 10:54 Caleidoscop views 14004
Baba Vanga: în Estul Europei lucrurile nu vor merge bine pînă nu se restaurează lăcașurile creștine distruse
Foto: jurnalul.ro
05 mai 2014, 10:54 Caleidoscop views 14004

Baba Vanga: în Estul Europei lucrurile nu vor merge bine pînă nu se restaurează lăcașurile creștine distruse

Baba Vanga (1911-1996), celebra prezicătoare din Bulgaria, ar fi afirmat la un moment dat că, în țările din fostul bloc comunist, lucrurile nu vor merge din nou bine pînă cînd nu vor fi restaurate (și, după caz, reconstruite) cele mai importante situri religioase creștine distruse.

Pentru Romînia, se presupune că predicția se referă la bisericile dărîmate de Ceaușescu, între care cel mai important sit este cel al Mănăstirii Văcărești, rasă complet de pe fața pămîntului.

În ce privește Bulgaria, ea lega atingerea bunăstării de către vecinii noștri de restaurarea a trei monumente importante: Biserica Boyana (din Sofia), Biserica celor 40 de Sfinți Martiri (din Veliko Tîrnovo) și Marea Catedrală din Pliska. În acest moment, spune profesorul bulgar Bozhidar Dimitrov (care susține că Baba Vanga i-ar fi indicat personal cele trei obiective), Biserica Boyana și Biserica celor 40 de Sfinți Martiri s-au restaurat deja, numai Catedrala din Pliska nefiind refăcută. Pliska este prima capitală a Bulgariei. Catedrala a fost ridicată în anul 865 și, multă vreme, a fost cea mai mare biserică din spațiul ortodox, în afară de Sfînta Sofia de la Constantinopol.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

Europa , Profeţia , Vanga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.