04 iulie 2014, 15:25 Caleidoscop views 11030
Gest șocant al europarlamentarilor extremiști din UKIP. VIDEO
Foto: stirileprotv.ro
04 iulie 2014, 15:25 Caleidoscop views 11030

Gest șocant al europarlamentarilor extremiști din UKIP. VIDEO

Reprezentanţii UKIP în Parlamentul European au şocat din nou opinia publică: la deschiderea lucrărilor legislativului de la Strasbourg s-au întors cu spatele în timp se cînta imnul UE.

Gestul şocant al europarlamentarilor UKIP, partidul extremist din Marea Britanie care a devenit celebru şi pentru atacurile asupra românilor, a ajuns rapid în presa internaţională. Mai ales că europarlamentarii înşişi au postat pe Twitter imagini în care stăteau cu spatele în timp ce în sala se auzea Oda Bucuriei a lui Beethoven. Ultima parte a Simfoniei a 9, aceasta e folosită în mod tradiţional ca imn al UE şi e intonată la deschiderea sesiunilor Parlamentului European, deşi nu e menţionată în Tratatul de la Lisabona, baza constituţională a Uniunii.

La protest ar fi luat parte aproape toţi cei 24 de reprezentanţi ai UKIP în Parlamentul European, în frunte cu Nigel Farage. Potrivit "The Guardian", mesajul pe care au vrut să îl transmită e acela că UKIP nu respectă UE, considerînd că Marea Britanie nu are ce căuta într-o asemenea structură supra-statală. "Democraţia naţională şi UE sunt incompatibile. Vom face tot ce putem pentru a ne elibera de această instituţie coruptă", a declarat europarlamentarul Paul Nuttal, adjunctul lui Farage, pentru site-ul de ştiri Breitbart.

Acţiunea UKIP a stîrnit mai degrabă ironii printre colegii de la Strasbourg, care l-au descris drept o acţiune demnă de nişte "şcolari obraznici". Iar un editorialist de la "The Guardian" a scris că un gest mai serios ar fi fost ca extremiştii să refuze indemnizaţiile de europarlamentar.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

protest , imn , UE , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.