11 iulie 2014, 16:33 Caleidoscop views 8699
Germania expulzează un diplomat american, pentru prima dată de la război
Foto: pravda-team.ru
11 iulie 2014, 16:33 Caleidoscop views 8699

Germania expulzează un diplomat american, pentru prima dată de la război

Guvernul german a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în favoarea Washingtonului.

"Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.

Germania nu a mai luat o astfel de măsură împotriva unui diplomat american de la cel de-al doilea război mondial.

Rezidentul CIA este un oficial care lucrează sub acoperirea unui titlu diplomatic la Ambasada Statelor Unite din Berlin, fiind cunoscut oficialilor german ca ofițerul lor de legătură în chestiuni legate de serviciile secrete, menționează DPA.

Miercuri, justiția germană a deschis o anchetă, a doua în cinci zile, împotriva unui presupus spion care, potrivit presei, ar fi lucrat în favoarea Washingtonului, un caz ce ar putea tensiona și mai mult relațiile dintre SUA și Germania. După primele dezvăluiri, vineri, privind un agent al serviciilor germane de informații (BND) suspectat că lucra și pentru CIA, parchetul federal a anunțat că anchetează un nou presupus caz de spionaj în favoarea unei alte țări, fără a preciza care este aceasta.

Sursa: www.ziuaveche.ro

Cuvinte cheie:

spionaj , Germania , SUA , diplomatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.