07 november 2014, 16:33 Kaleidoscope views 8685
Germania expulzează un diplomat american, pentru prima dată de la război
Photo: pravda-team.ru
07 november 2014, 16:33 Kaleidoscope views 8685

Germania expulzează un diplomat american, pentru prima dată de la război

Guvernul german a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în favoarea Washingtonului.

"Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.

Germania nu a mai luat o astfel de măsură împotriva unui diplomat american de la cel de-al doilea război mondial.

Rezidentul CIA este un oficial care lucrează sub acoperirea unui titlu diplomatic la Ambasada Statelor Unite din Berlin, fiind cunoscut oficialilor german ca ofițerul lor de legătură în chestiuni legate de serviciile secrete, menționează DPA.

Miercuri, justiția germană a deschis o anchetă, a doua în cinci zile, împotriva unui presupus spion care, potrivit presei, ar fi lucrat în favoarea Washingtonului, un caz ce ar putea tensiona și mai mult relațiile dintre SUA și Germania. După primele dezvăluiri, vineri, privind un agent al serviciilor germane de informații (BND) suspectat că lucra și pentru CIA, parchetul federal a anunțat că anchetează un nou presupus caz de spionaj în favoarea unei alte țări, fără a preciza care este aceasta.

Source: www.ziuaveche.ro

Keywords:

spionaj , Germania , SUA , diplomatia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.