04 martie 2015, 10:52 Caleidoscop views 7534
Coeficientul de inteligenţă, în creştere. Cu cât a crescut IQ-ul în ultimele decenii
04 martie 2015, 10:52 Caleidoscop views 7534

Coeficientul de inteligenţă, în creştere. Cu cât a crescut IQ-ul în ultimele decenii

Nivelul coeficientului de inteligenţă a crescut semnificativ în multe zone ale lunii, în ultimele decenii. Asta arată un studiu realizat de trei cercetători de la Kings College din Marea Britanie.

Ei au analizat datele prezentate de 450 de studii realizate pe parcursul a 64 de ani. Studiile analizate cuprind date despre 200.000 de oameni, din 48 de ţări, scrie BBC News.

Din 1950 şi până în prezent, arată analiza, coeficientul de inteligenţă a crescut în medie cu 20 de puncte.

Coeficientul de inteligenţă a crescut în special în statele cu un ritm rapid de dezvoltare, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în China şi India.

În ceea ce priveşte statele dezvoltate, creşterea nu a fost una spectaculoasă. În timp ce în SUA au fost înregistrate niveluri mai ridicate ale IQ-ului, în Marea Britanie nivelul coeficientului de inteligenţă a scăzut.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

IQ , om

Comentarii

 (1)
  • #1 lami Răspunde Citează selecţia
    Что-то не очень верится. Сам по себе тест Ай-Кью достаточно дебилен и не учитывает особенности мышления разных по происхождению, темпераменту, воспитанию и образованию индивидов. Больше подходит для штампованных мозгов той страны, где был разработан. Испытано на себе, хотя "выбила" много. Толку-то чуть!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.