03 april 2015, 10:52 Kaleidoscope views 7536
Coeficientul de inteligenţă, în creştere. Cu cât a crescut IQ-ul în ultimele decenii
03 april 2015, 10:52 Kaleidoscope views 7536

Coeficientul de inteligenţă, în creştere. Cu cât a crescut IQ-ul în ultimele decenii

Nivelul coeficientului de inteligenţă a crescut semnificativ în multe zone ale lunii, în ultimele decenii. Asta arată un studiu realizat de trei cercetători de la Kings College din Marea Britanie.

Ei au analizat datele prezentate de 450 de studii realizate pe parcursul a 64 de ani. Studiile analizate cuprind date despre 200.000 de oameni, din 48 de ţări, scrie BBC News.

Din 1950 şi până în prezent, arată analiza, coeficientul de inteligenţă a crescut în medie cu 20 de puncte.

Coeficientul de inteligenţă a crescut în special în statele cu un ritm rapid de dezvoltare, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în China şi India.

În ceea ce priveşte statele dezvoltate, creşterea nu a fost una spectaculoasă. În timp ce în SUA au fost înregistrate niveluri mai ridicate ale IQ-ului, în Marea Britanie nivelul coeficientului de inteligenţă a scăzut.

Source: www.antena3.ro

Keywords:

IQ , om

Comments

 (1)
  • #1 lami Reply Quote selected
    Что-то не очень верится. Сам по себе тест Ай-Кью достаточно дебилен и не учитывает особенности мышления разных по происхождению, темпераменту, воспитанию и образованию индивидов. Больше подходит для штампованных мозгов той страны, где был разработан. Испытано на себе, хотя "выбила" много. Толку-то чуть!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
176 locuitori

Holoşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Drochia și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 176 de oameni. Satul Holoşniţa Nouă a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.