13 martie 2015, 11:22 Caleidoscop views 7601
Explozie solară uriaşă, îndreptată direct spre Pământ! (VIDEO)
13 martie 2015, 11:22 Caleidoscop views 7601

Explozie solară uriaşă, îndreptată direct spre Pământ! (VIDEO)

Prima explozie solară puternică din acest an a avut loc miercuri, 11 martie, și a fost îndreptată direct spre Pământ, scrie SPACE.com.

"Monstrul" din din categoria X a exploziilor solare, cea mai puternică, a atins apogeul la ora 16:22 GMT, avându-și originea în pata solară denumită Active Region 12297 (AR12297). Imagini ale exploziei au fost surprinse de sonda spațială Solar Dynamics Observatory (SDO).

Exploziile solare în funcţie de puterea razelor X se împart în cinci clase: A, B, C, M şi X. Clasa minimă A0.0 corespunde puterii de radiaţie pe orbita Pământului de 10 nanowatts pe metru pătrat.

La trecerea către următoarea literă, puterea radiaţiei creşte de zece ori. Exploziile solare sunt însoţite frecvent de emisii de plasmă solară. Dar o furtună magnetică începe numai în cazul în care norul de plasmă ajunge în apropiere de Pământ.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

explozie , soare , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
406 locuitori

Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.