19 iunie 2015, 16:40 Caleidoscop views 8923
Unde și cum trebuie să oprim înainte și după intersecție conform RCR moldovenesc
Foto: livejournal.com
19 iunie 2015, 16:40 Caleidoscop views 8923

Unde și cum trebuie să oprim înainte și după intersecție conform RCR moldovenesc

Ce spun regulile?

În primul rînd, să descifrăm noţiunile. Vom vorbi aici despre intersecţiile cu circulaţia dirijată. Potrivit p.58.1. "Intersecţia în care ordinea de trecere este determinată de semnalele semaforului sau de agentul de circulaţie se consideră intersecţie cu circulaţie dirijată". Mai departe, să vedem unde trebuie să oprească conducătorul auto înainte și după intersecție. „Conducătorul auto care s-a angajat în traversarea intersecţiei la semnalul verde al semaforului trebuie să se deplaseze în direcţia intenţionată, neluînd în considerare semnalele semaforului la ieşirea din intersecţie. Însă în cazul cînd în intersecţie, în direcţia de deplasare, înaintea semafoarelor este aplicat marcajul 1.12 şi/sau este instalat indicatorul 5.73 (panoul „stop"), conducătorul auto trebuie să se conformeze semnalelor fiecărui semafor".

Totodată p. 58.3. stipulează: „La semnalul verde al semaforului, conducătorul auto este obligat să cedeze trecerea vehiculelor angajate deja în trecerea intersecţiei, indiferent de direcţia lor de deplasare, precum şi pietonilor care finalizează traversarea carosabilului.

Ce înseamnă toate astea?

Din regulile expuse mai sus reies următoarele (acest lucru trebuie să-l ţineţi minte și să-l transmiteţi şi altora):

Cînd începeţi mişcarea, vă ghidaţi de culoarea verde a semaforului, care este instalat PÎNĂ la intersecție (indiferent de ce se află pe partea cealaltă).

Dacă, după ce aţi trecut de intersecție mai este un semafor și e aprinsă culoarea roșie, este şi linia „STOP" sau semnul de circulaţie „STOP", trebuie să vă opriţi, veţi putea să continuaţi să vă deplasaţi NUMAI atunci, cînd culoarea semaforului va indica verde.

Dacă după intersecție nu există linie „stop" sau semn de circulaţie „STOP" vă puteţi deplasa, după ce lăsaţi să treacă pietonii, chiar dacă semaforul indică culoarea roșie.

Cînd începeţi să vă deplasaţi la lumina verde, sînteţi OBLIGAŢI să le permiteţi vehiculelor aflate în intersecţie să treacă, dar și pietonilor, care au început traversarea carosabilului.

Luaţi aminte cea mai importantă regulă este politeţea la drum!

Sursa: lifehack.md

Cuvinte cheie:

drum , automobil , reguli de circulatie , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.