25 iunie 2015, 12:40 Caleidoscop views 6999
Cele mai scumpe orașe din lume pentru emigranți
25 iunie 2015, 12:40 Caleidoscop views 6999

Cele mai scumpe orașe din lume pentru emigranți

Orașe din Europa, Africa și Asia domină topul celor mai scumpe orașe pentru emigranți. Cele din Europa Centrală și de Est au scăzut în clasament ca urmare a deprecierii monedelor locale față de dolarul american, potrivit studiului Cost of Living 2015, realizat de Mercer.

Locul 1 este ocupat, pentru al treilea an consecutiv, de Luanda, capitala Angolei. Nu este un oraș perceput scump, însă bunurile importate și condițiile de siguranță și confort pentru emigranți sunt disponibile numai la prețuri ridicate.

Pe poziția a doua se află orașul Hong Kong, iar pe a treia Zurich, oraș din Elveția. Singapore și orașul elvețan Geneva ocupă următoarele două poziții, adică 4 și, resprectiv, 5.

Shanghai, cel mai mare oraș din China, este pe locul 6 în top 10, în timp ce Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, se află pe poziția a șaptea. Seul, cel mai mare oraș și capitala Coreei de Sud, Berna, capitala Elveției, și N'Djamena, capitala și cel mai mare oraș din Ciad, sunt clasate pe ultimele poziții din top 10 cele mai scumpe orașe din lume pentru emigranți.

Orașele din Europa de Vest, în afară de cele din Marea Britanie, au scăzut în clasament, mai ales din cauza slăbirii monedelor locale față de dolarul american.

Londra, capitalea Angliei și a Regatului Unit, a rămas pe 12, Paris, capitala Franței, este pe locul 46, Viena, capitala Austriei, se află pe locut 56, iar Roma, capitala Italiei, pe 59. Munchen (87), Frankfurt (98) și Berlin (106), orațe germane, au scăzut semnificativ, precum și Dusselforf (114) și Hamburg (124).

Orașele din SUA au urcat masiv pe scara celor mai scumpe din lume, datorită aprecierii dolarului american.

În timp ce New York (16), orașul cel mai bine poziționat din regiune, și-a păstrat același loc ca anul trecut, orașe de pe coasta de vest, inclusiv Los Angeles (36) și Seattle (106) au urcat 26, respectiv, 27 de locuri. Cleveland (133) și Winston Salem (157) sunt cele mai ieftine orașe pentru emigranții din SUA.

Top 3 cele mai ieftine orașe pentru emigranți sunt Biskek, capitala Kirghiztanului; Windhoek, capitala Namibiei, și Karachi, Pakistan.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

oraș , rating , migratie , valută , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.