01 iulie 2015, 10:15 Caleidoscop views 6576
Grecia a intrat în faliment faţă de Fondul Monetar Internaţional
01 iulie 2015, 10:15 Caleidoscop views 6576

Grecia a intrat în faliment faţă de Fondul Monetar Internaţional

Grecia a intrat în faliment tehnic faţă de Fondul Monetar Internaţional, după ce nu şi-a putut achita, în termen, datoria de 1,6 miliarde de euro, scadentă noaptea trecută. Incapacitatea de plată a fost constatată de instituţia de la Washington, care a informat că guvernul de la Atena nu mai are acces la resursele financiare ale sale.

Grecia devine prima ţară dezvoltată care are restanţe faţă de FMI. Anterior, în astfel de situaţii au mai fost doar Zimbabwe, Cuba şi Sudan.

Pe de altă parte, Atena a cerut Fondului prelungirea termenului de rambursare a împrumutului până în noiembrie. Instituţia urmează să analizeze această posibilitate.

De asemenea, miniştrii Finanţelor ai ţărilor din zona euro, reuniţi în teleconferinţă marţi seară, au respins cererea Greciei de prelungire a planului de asistenţă financiară.

Astăzi, oficialii vor încerca din nou să discute despre situaţia economică a statului elen. Datoriile Atenei nu se opresc aici. Luna aceasta, ţara trebuie să plătească aproximativ şapte miliarde de euro faţă de Banca Centrală a Europei, FMI şi titluri de stat.

Noaptea trecută, sute de oameni au ieşit în faţa Parlamentului din Atena pentru a-şi arăta susţinerea faţă de creditorii internaţionali, înainte de referendumul care va avea loc în data de 5 iulie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Grecia , FMI , datorii , faliment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.