22 august 2018, 12:00 Caleidoscop views 9726
Moldovenii vor să trimită pe Lună o monedă cu mesaje de la pămînteni
22 august 2018, 12:00 Caleidoscop views 9726

Moldovenii vor să trimită pe Lună o monedă cu mesaje de la pămînteni

Patru tineri din Moldova, care au fondat „Moonshot" - prima companie de blockchain, și-au pus drept scop să transmită pe Lună un obiect în formă de monedă, cu mii de mesaje scrise de către pămînteni.

Вirectorul financiar al companiei, Alexandru Verșinin, a spus că a fondat compania împreună cu dezvoltatorul web Ina Prisacaru, absolventul US Air Force Academy Anton Cebanu, și PR managerul Andrei Luca.

„Eram disperați din cauza inegalităților și a sărăciei care există în lume, de aceea, am creat „Blockchain Moonshot". În ultimul trimestru al anului 2019, vom avea șansa să creștem gradul de conștientizare cu privire la restabilirea încrederii în economiile noastre", afirmă el.

Potrivit lui, tinerii au lansat o platformă cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea trimite mesajele care, ulterior, vor fi gravate pe o monedă cu diametru de un metru, trimisă pe Lună cu o rachetă Atlas V.

„Deseori, lumea ne întreabă dacă mesajul trebuie să corespundă unor criterii pentru a fi trimis pe Lună. Răspunsul este nu. Noi credem că libertatea de exprimare este un drept esențial aici pe Terra și sîntem convinși că, pe Lună, trebuie să fie la fel. Așadar, puteți trimite orice mesaj. Fiți creativi", a susțnut Verșinin.

Tinerii speră că mesajele trimise pe Lună vor fi studiate de viitoarele generații de călători spațiali, la fel cum pămîntenii studiază acum artefactele antice.

Oferta „Moonshot" este adresată în mod special membrilor comunității blockchain, cei care cunosc îndeaproape ce înseamnă piața de criptovalută. De altfel, pentru a-și vedea mesajul gravat pe moneda „Moonshot", utilizatorii sînt rugați să plătească de la 0.20 la 0.25 ETH (echivalentul a $89 - $99).

Partea de logistică urmează a fi asigurată de Astrobotic, unul dintre clienții NASA, cu care „Moonshot" intenționează să semneze o înțelegere în primul trimestru al lui 2019. Lansarea rachetei Atlas V cu monedă este preconizată pentru începutul lui 2020.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

luna , moneda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.