27 septembrie 2018, 15:03 Caleidoscop views 8723
Rusa este cea mai răspîndită limbă din Europa
27 septembrie 2018, 15:03 Caleidoscop views 8723

Rusa este cea mai răspîndită limbă din Europa

Limba rusă s-a dovedit a fi cea mai răspîndită limbă din Europa.

Acest lucru îl denotă datele unui clasament elaborat de aplicația pentru studiu Babbel, publicate pe pagina de Facebook a Consiliului Europei.

Infograficul cu cele mai utilizate limbi în spațiul european Consiliul Europei l-a prezentat cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, care a fost sărbătorită la 26 septembrie. Experții europeni au colectat statistici relevante și au aflat care limbi sînt cele mai răspîndite în Europa.

Conform imaginilor prezentate, cea mai răspîndită în Europa este limba rusă, vorbită de 120 de milioane de oameni. Locul al doilea și al treilea le ocupă limbile germană și franceză, vorbite de 95 de milioane și, respectiv, de 80 de milioane de persoane.

Engleza se află doar pe poziția a patra, cu un indicator de 70 de milioane de oameni. În același timp, turca ocupă locul cinci, cu același indicator – 70 de milioane de persoane.

Apoi urmează limba italiană – 69 de milioane de persoane, limba spaniolă – 45 de milioane.

Cele mai răspîndite 10 limbi includ și limba poloneză – 40 de milioane de persoane și olandeză – 22 de milioane de persoane.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Europa , limba rusă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.