14 septembrie 2012, 13:02 Caleidoscop views 6866
14 septembrie 2012, 13:02 Caleidoscop views 6866

În Siberia au fost găsite celule vii de mamut


Foto: sibnet.ru 

Un grup de paleontologi a descoperit detalii unice pentru studiul mamuţilor, printre care şi celule vii dintr-un asemenea specimen, informează mir24.tv.

Descoperirea a fost făcută în regiunea Yakutia, la 100 de metri adîncime, în ceea ce se crede a fi fost un cimitir de animale. Au putut fi recuperate porţiuni de blană a unui mamut, măduvă din oasele unui astfel de exemplar dar şi ţesut adipos, a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă care coordonează expediţia, Semyon Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor.

Sursa informează că descoperirile ar putea fi folosite într-un demers fără precedent. Astfel, mai mulţi oameni de ştiinţă din Yakutia şi Coreea de Sud, participanţi la expediţie, vor să încerce clonarea unui mamut.

Pentru a reuşi acest lucru, se vor putea folosi de celulele vii descoperite recent, pentru a implanta materialul genetic al mamuţilor în ovulele unei femele elefant.

 

Cuvinte cheie:

descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.