14 september 2012, 13:02 Kaleidoscope views 6897
14 september 2012, 13:02 Kaleidoscope views 6897

În Siberia au fost găsite celule vii de mamut


Foto: sibnet.ru 

Un grup de paleontologi a descoperit detalii unice pentru studiul mamuţilor, printre care şi celule vii dintr-un asemenea specimen, informează mir24.tv.

Descoperirea a fost făcută în regiunea Yakutia, la 100 de metri adîncime, în ceea ce se crede a fi fost un cimitir de animale. Au putut fi recuperate porţiuni de blană a unui mamut, măduvă din oasele unui astfel de exemplar dar şi ţesut adipos, a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă care coordonează expediţia, Semyon Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor.

Sursa informează că descoperirile ar putea fi folosite într-un demers fără precedent. Astfel, mai mulţi oameni de ştiinţă din Yakutia şi Coreea de Sud, participanţi la expediţie, vor să încerce clonarea unui mamut.

Pentru a reuşi acest lucru, se vor putea folosi de celulele vii descoperite recent, pentru a implanta materialul genetic al mamuţilor în ovulele unei femele elefant.

 

Keywords:

descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.