16 februarie 2013, 12:35 Caleidoscop views 10846
16 februarie 2013, 12:35 Caleidoscop views 10846

Zece VIDEO despre ploaia de meteoriți în Ural

La 9 și 20 de minute ora locală, oamenii din mai multe regiuni ale Rusiei au auzit un zgomot, asemănător unei mari explozii, iar apoi au simțit unda de șoc, informează. Inițial autoritățile au apreciat ceea ce se întîmpla ca "ploaie de meteoriți în formă de bolizi", însă apoi au declarat că s-a produs ruperea mai multor fragmente dintr-un meteorit. Faptul că nu a fost "ploaie", ci niște corpuri este dovedit de imaginile de la locul producerii evenimentului, care au apărut pe internet, în special filmul de amator de la Celiabinsk. Unii oficiali au legat incidentul cu trecerea pe lîngă Pămînt a asteroidului de mărimea unui teren de fotbal, de vineri seara.

Ferestrele sparte în Celiabinsk -  sînt cele mai mici distrugeri cauzate de meteorit. Unda de șoc a distrus acoperișul uzinei de zinc din Celiabinsk. Cu toate acestea, victime nu s-au înregistrat.

În același timp, autoritățile spun că 1200 de oameni s-au adresat după ajutor medical în clinici și spitale, informează euronews.com.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.