03 aprilie 2014, 12:29 Caleidoscop views 17699
03 aprilie 2014, 12:29 Caleidoscop views 17699

Arheologii italieni au descoperit Poarta în lumea de apoi


O echipă de arheologi italieni a făcut o descoperire monumentală în orașul antic Hierapolis, în sud-vestul Turciei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă condusă de arheologul  Francesco D’Andria, de la Universitatea Salento, Italia, responsabilul cu săpăturile în orașul antic, relatează Discovery.

Arheologii sînt de părere că tocmai au descoperit o poartă spre infern, faimoasa Poarta Infernului din mitologia romana. Potrivit mitologiei greco-romane, porțile spre infern mai sînt cunoscute și sub denumirea de Poarta lui Pluto – Ploutonion în greacă, sau  Plutonium în latină.

Conform mitologiei, această poartă este intrarea spre iad și odată ce ea este deschisă, lumea de apoi se va revărsa asupra Pămîntului.
Atît Cicero, cît și geograful grec Strabus au menționat în scrierile lor despre Poarta Infernului din orașul Hierapolis.

Pînă la realizarea acestei descoperiri importante, Poarta Infernului s-a crezut a fi o legendă de care se temeau toți anticii. Lucrurile au luat o întorsătură puțin ciudată în momentul de față pentru că această poartă spre inima iadului iată că există.

Conform literaturii antice, se cunoștea că Poarta Infernului exista undeva în ruinele orașului Hierapolis. Excavările au început încă din 1957, dar abia acum arheologii pot spune că au făcut marea descoperire.

Mitologia mai spune că Poarta Infernului era păzită de un Cerber, cîinele cu trei capete considerat frate cu Hidra din Lerna și Leul din Nemeea. Avea pe spate o mulțime de șerpi agresivi, iar coada lui era tot un șarpe. Este “cîinele lui Hades”, deoarece păzește intrarea în Infern, permițînd doar sufletelor morților să intre, dar mai ales veghează ca nimeni să nu mai iasă, împiedicîndu-le întoarcerea în lumea celor vii.

Cuvinte cheie:

descoperire , savanti , Arhitectura , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.