11 iulie 2022, 14:30 Caleidoscop views 3461
Președintele Dumei de Stat a Rusiei a învinuit SUA de pandemia de coronavirus
Foto: azertag.az
11 iulie 2022, 14:30 Caleidoscop views 3461

Președintele Dumei de Stat a Rusiei a învinuit SUA de pandemia de coronavirus

Coronavirusul s-a răspîndit din laboratoarele biologice ale SUA, America este vinovată de pandemie. Despre acest lucru a declarat speakerul Dumei de Stat a FR, Veaceslav Volodin, pe canalul său Telegram.

Politicianul a venit cu acuzații împotriva Statelor Unite ca răspuns la o declarație a omului de știință merican și șeful comisiei pentru COVID-19, Jeffrey Sachs, care a spus că coronavirusul a fost, cel mai probabil, creat într-un laborator american.

"Milioane de oameni care s-au îmbolnăvit și au murit, criza economică globală, scăderea nivelului de trai al oamenilor sînt consecințele COVID-19, pentru care Washingtonul trebuie să-și asume responsabilitatea", crede președintele Camerei Inferioare a parlamentului rus.

Potrivit acestuia, ca răspuns la acuzațiile SUA, președintele Joe Biden tace. Acest lucru este explicat, potrivit lui Volodin, prin teama liderului american de a numi adevăratul vinovat al pandemiei.

Politicianul a vorbit despre necesitatea de a declasifica dezvoltările biologice militare ale Statelor Unite și de a le opriri. El a cerut tragerea la răspundere a Americii pentru răspîndirea COVID-19 și a declarat despre necesitatea de a compensa pierderile statelor afectate de pandemie.


Anterior, Volodin a vorbit deja despre posibila scurgere a COVID-19 dintr-un laborator american. Atunci el a presupus că Statele Unite continuă să lucreze în paralel asupra modelării virusului, iar în cazul în care nu va fi oprit, lumea va fi "ostatica unor noi și noi situații".

După cum s-a anunțat anterior, președintele comisiei jurnalului Lancet, profesorul Jeffrey Sachs, a spus că COVID-19 a fost cel mai probabil creat într-un biolaborator american.

"Am condus comisia Lancet privind Covid timp de doi ani. Sînt aproape convins că el provine din laboratoarele biotehnologice americane și nu din natură. Voi menționa doar că au existat doi ani de studiu intensiv: aceasta este o greșeală gravă, în opinia mea, a biotehnologiilor, dar nu o răspîndire naturală. Nu știm sigur, dar există suficiente dovezi că acest lucru merită de studiat și nu este studiat – nici de SUA, nici de alte țări. Și cred că există motive: nu vor să afle adevărul", a spus el.

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.