18 iulie 2022, 12:30 Caleidoscop views 3329
Reguli noi de călătorie în unele state europene în legătură cu creşterea cazurilor COVID-19
Foto: Getty Images
18 iulie 2022, 12:30 Caleidoscop views 3329

Reguli noi de călătorie în unele state europene în legătură cu creşterea cazurilor COVID-19

Oficialii din Spania, Italia, Franţa şi Portugalia au introdus restricţii ori au întocmit un set de recomandări în contextul creşterii cazurilor de COVID, al temperaturilor extrem de ridicate şi al incendiilor de vegetaţie, informează trm.md.

În Italia, masca FFP2 este obligatorie dacă intraţi în ţară cu feribotul, trenul sau autocarul. Nu e însă necesară pentru zborurile înspre sau dinspre Italia. De asemenea, nu trebuie să prezentaţi dovada vaccinării, un test COVID negativ şi nici un certificat de recuperare după boală.

Nici în Portugalia continentală, Madeira şi Porto Santo nu sînt necesare aceste documente. În schimb, pentru Insulele Azore este obligatorie vaccinarea completă a turiştilor care doresc să îi treacă pragul. Mai mult, în Portugalia sînt introduse noi restricţii ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, de peste 40 de grade. sînt interzise plimbările prin păduri şi drumuri rurale, arderea de deşeuri agricole, defrişarea terenurilor prin ardere sau folosirea artificiilor.

În Franţa în schimb, potrivit MAE, trebuie să prezentaţi certificatul de vaccinare sau vindecare, iar în cazul în care nu sînteţi vaccinaţi complet, aveţi nevoie de un test COVID negativ. Dacă a doua doză a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă, este necesară şi doza 3.

Într-o altă destinaţie preferată de români, Spania, autorităţile au introdus restricţii ca urmare a incendiilor de vegetaţie din ce în ce mai numeroase. Astfel, în mai multe zone din Spania sînt interzise grătarele sau aveţi nevoie de autorizaţie de la poliţie pentru ele. 

În Grecia nu trebuie să prezentaţi dovada vaccinării, test COVID negativ sau un certificat de recuperare după boală. De asemenea, turiştii care vor să-şi petreacă concediul în statul elen nu au nevoie de formular de localizare. 

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

reguli , calatorie , Europa , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.