29 mai 2013, 13:10 Caleidoscop views 19530
29 mai 2013, 13:10 Caleidoscop views 19530

Un simplu test vizual pentru determinarea IQ


Foto: infoniac.ru

Oamenii de știință au elaborat cel mai simplu și mai rapid test (doar privești o balerină) pentru a vedea cu ce parte a creierului gîndești mai mult. Privește silueta din imaginea de mai jos și spune în ce parte vezi că se învîrte? În sensul acelor de ceasornic sau invers?

Specialiștii spun că majoritatea persoanelor văd balerina învîrtindu-se în sens opus acelor de ceasornic. Dacă e așa, înseamnă că gîndiți mai mult cu partea stîngă a creierului, iar dacă balerina o vedeți învîrtindu-se în sensul acelor de ceasornic înseamnă că gîndiți (mai mult) cu emisfera dreaptă.

Emisfera stîngă

- folosești logica
- orientat către detaliu
- mai importante faptele
- percepție ordonată
- realist
- strateg
- practic
- sigur
- atent
- memorie vizuală

Emisfera dreaptă

- folosești sentimentele
- orientat pe imaginea în ansamblu
- mai importantă imaginația
- filozofie și religie
- percepție spațială
- știe funcțiile obiectelor
- visător
- ușor sensibil
- aventuros

La Universitatea Yale a fost dovedit după un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc și a funcțiilor lui ca ambele sensuri de mișcare ale imaginii femeii pot fi observate și că numai 14% dintre subiecții testați o pot vedea mișcîndu-se în ambele direcții.

Unii oameni o văd mișcîndu-se și într-o direcție și în alta, dar cei mai mulți o văd mișcîndu-se într-o singură direcție. S-a ajuns la concluzia că persoanele care încearcă și reușesc să o vadă întorcîndu-se în cealaltă direcție au un IQ peste 160, ceea ce înseamnă aproape un geniu.

Sursa: infoniac.ru

Cuvinte cheie:

test , IQ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1181 locuitori

Dobrogea Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrogea Nouă, Dobrogea Veche și Cotovca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1181 de oameni. Satul Dobrogea Veche a fost întemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.