29 may 2013, 13:10 Kaleidoscope views 19533
29 may 2013, 13:10 Kaleidoscope views 19533

Un simplu test vizual pentru determinarea IQ


Foto: infoniac.ru

Oamenii de știință au elaborat cel mai simplu și mai rapid test (doar privești o balerină) pentru a vedea cu ce parte a creierului gîndești mai mult. Privește silueta din imaginea de mai jos și spune în ce parte vezi că se învîrte? În sensul acelor de ceasornic sau invers?

Specialiștii spun că majoritatea persoanelor văd balerina învîrtindu-se în sens opus acelor de ceasornic. Dacă e așa, înseamnă că gîndiți mai mult cu partea stîngă a creierului, iar dacă balerina o vedeți învîrtindu-se în sensul acelor de ceasornic înseamnă că gîndiți (mai mult) cu emisfera dreaptă.

Emisfera stîngă

- folosești logica
- orientat către detaliu
- mai importante faptele
- percepție ordonată
- realist
- strateg
- practic
- sigur
- atent
- memorie vizuală

Emisfera dreaptă

- folosești sentimentele
- orientat pe imaginea în ansamblu
- mai importantă imaginația
- filozofie și religie
- percepție spațială
- știe funcțiile obiectelor
- visător
- ușor sensibil
- aventuros

La Universitatea Yale a fost dovedit după un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc și a funcțiilor lui ca ambele sensuri de mișcare ale imaginii femeii pot fi observate și că numai 14% dintre subiecții testați o pot vedea mișcîndu-se în ambele direcții.

Unii oameni o văd mișcîndu-se și într-o direcție și în alta, dar cei mai mulți o văd mișcîndu-se într-o singură direcție. S-a ajuns la concluzia că persoanele care încearcă și reușesc să o vadă întorcîndu-se în cealaltă direcție au un IQ peste 160, ceea ce înseamnă aproape un geniu.

Sursa: infoniac.ru

Keywords:

test , IQ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.