01 iulie 2013, 15:15 Caleidoscop views 7527
01 iulie 2013, 15:15 Caleidoscop views 7527

În Rusia a fost promulgată legea împotriva propagandei homosexuale


Foto: trm.md

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea ce pedepseşte orice act de "propagandă" homosexuală în faţa unui minor, informează trm.md.

Potrivit legii, "propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale în faţa unui minor" este pasibilă de amenzi în sumă de pînă la cinci mii de ruble (125 de euro), în cazul unei persoane fizice. Un cetăţean depozitar al autorităţii publice riscă o amendă de pînă la 50 de mii de ruble (1250 de euro), iar o persoană juridică - pînă la un milion de ruble (23500 de euro).

Sancţiunile sînt şi mai severe în cazul în care această propagandă are loc pe Internet şi prevăd ca entităţile juridice să fie închise pînă la 90 de zile.

Străinii riscă, de asemenea, o amendă ce poate ajunge pînă la 100.000 de ruble (2.350 de euro) şi să fie deţinuţi 15 zile şi expulzaţi.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Vtsiom şi publicat în iunie, 88% dintre ruşi susţin interzicerea "propagandei" homosexuale. De asemenea, 54% dintre ruşi cred că este necesar ca homosexualitatea să fie pedepsită.

Confruntări au avut loc sîmbătă, la Sankt Petersburg, între activişti ce susţin cauza homosexuală, care au încercat să organizeze un Gay Pride în centrul oraşului, şi militanţi anti-gay. Zeci de persoane au fost arestate de către poliţie, scrie Mediafax.

Cuvinte cheie:

gay , antidiscriminare , lege , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.