25 noiembrie 2023, 15:00 Caleidoscop views 1069
Un veac de singurătate
25 noiembrie 2023, 15:00 Caleidoscop views 1069

Un veac de singurătate

Singurătatea a devenit una dintre cele mai acute probleme ale secolului în care trăim cu toții, ea fiind egalată cu o boală periculoasă. Este o nenorocire care afectează mulți oameni în lumea întreagă. Singurătatea s-a transformat într-o epidemie globală, și din datele Forumului economic mondial este la fel de toxică ca și un pachet de țigări fumat timp de o zi. Numărul oamenilor care trăiesc în singurătate este în prezent mai mare ca niciodată. Problema dată a fost agravată mai ales de pandemie.

În spatele statisticii îndărătnice stau oameni vii

Raisa Cizminicina I. trăiește singură. Are 85 de ani. Fiul a plecat demult peste hotare, unde și-a creat o familie, mama și-o vizitează extrem de rar. Alte rude la Chișinău bătrîna nu are. Prietenele au plecat deja pe lumea cealaltă. Viața pensionarei se limitează la suprafața apartamentului său. A pierdut vederea la un ochi, cu celălalt vede cu mare dificultate. Altă dată era o persoană foarte activă, a muncit în diferite structuri publice, în jurul ei mereu era multă lume, iar azi există zile în care nu are cu cine schimba două vorbe. Uneori o vizitează prietenul fiului, însă și el are destule griji proprii, așa că singurătatea este principalul însoțitor al pensionarei, care-i afectează sănătatea , provoacă depresie și probleme ale sistemului cardiovascular. Este nevoită să trăiască pe antidepresante și să utilizeze preparate pentru a păstra tensiunea arterială în limitele normei. În țara noastră avem mii de persoane ca ea. Da în lume – milioane.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

singurătate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.