12 august 2014, 15:19 Sport views 9393
Un moldovean a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj
Foto: prime.md
12 august 2014, 15:19 Sport views 9393

Un moldovean a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj

Cei mai titraţi sportivi în activitate de la kaiac-canoe, Liviu Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi, au adus României prima medalie de aur în 2014, la o probă olimpică, scrie prosport.ro.

Sportivii legitimaţi la Dinamo au cîştigat duminică finala de la canoe dublu – 1000 de metri de la Campionatele Mondiale de la Moscova, după ce au condus de la început pînă la sfîrşit. La jumătatea cursei, ei aveau un avans de aproape două bărci în faţa ungurilor Henrik Vasbanyai – Robert Mike, campionii europeni en titre.

Maghiarii au atacat puternic pe ultimii 250 de metri, dar Dumitrescu şi Mihalachi au rezistat, trecînd linia de sosire în 3:28,340. Ungurii au venit la numai trei zecimi de secundă în urma lor.

Victor Mihalachi este originar din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. El este multiplu campion mondial și european la kaiac-canoe, supranumit şi "moldoveanul de aur". În 2007, a concurat sub culorile Republicii Moldova,obţinînd medalia de aur la Campionatul mondial de tineret. Ulterior, a părăsit ţara şi acum reprezintă România.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

campion , canotaj , moldovenii , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.