03 februarie 2015, 16:24 Sport views 9526
Canotorii moldoveni se antrenează în Bulgaria
Foto: sporter.md
03 februarie 2015, 16:24 Sport views 9526

Canotorii moldoveni se antrenează în Bulgaria

Cei mai buni canotori moldoveni au plecat pe iarnă în Bulgaria. Cantonamentele se desfăţoară la baza Olimpică din oraşul Kârdjali, unde se vor afla timp de 3 luni. La antrenamente vor participa şi naţionalele Bulgariei, Macedoniei şi Serbiei.

Acum 30 de ani, la baza Olimpică din Bulgaria, s-au antrenat viitorii dubli campioni olimpici Nicolae Juravschi şi Victor Reneischi. Anume la Kârdjali, tandemul moldo-belarus se antrena foarte mult pentru cele mai importante regate. Exemplul lui Juravschi şi Reneischi este urmat după 30 de ani de cei mai buni canotori moldoveni în frunte cu Serghei Tarnovschi, căruia îi prezic că va fi succesorul lui Juravschi. De pregătirea lui Tarnovschi se ocupă fostul antrenor al preşedintelui comitetului olimpic Alexandr Kirpicenko. Acum un an, Juravschi a venit cu iniţiativa de a-l naturaliza pe canotorul ucrainean de 17 ani Serghei Tarnovschi care peste jumătate de an a devenit campion la Olimpiada de juniori de la Nanjing.

În afară de Serghei Tarnovschi, la baza Olimpică de la Kârdjali se vor antrena încă 6 canotori moldoveni. Aceştia îi vor avea ca parteneri pe sportivi din Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Cele 4 naţionale se vor antrena 3 luni.

Federaţia naţională va cheltui 600 de mii de lei pentru cantonamentele din Bulgaria. Spre deosebire de Kârdjali, la Chişinău nu există baze mari de antrenamente pentru canotori.

Canotorii moldoveni vor putea să obţină cote olimpice numai în luna august la campionatul mondial de la Milano. Iar în iunie, naţionala va lupta pentru medalii la prima Olimpiadă Europeană de la Baku.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Bulgaria , sport , moldovenii , canotaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.