04 iunie 2015, 11:32 Sport views 6288
Executivul a stabilit mărimea premiilor pentru performanțele obținute la Jocurile Europene
Foto: gov.md
04 iunie 2015, 11:32 Sport views 6288

Executivul a stabilit mărimea premiilor pentru performanțele obținute la Jocurile Europene

Guvernul a aprobat valoarea premiilor ce vor fi acordate sportivilor moldoveni pentru performanțele obținute la Jocurile Europene. Este vorba despre prima ediție a Jocurilor Europene, care se va desfășura la Baku, capitala Republicii Azerbaidjan, în perioada 12-28 iunie 2015. Peste 90 de sportivi vor reprezenta Republica Moldova la 12 discipline sportive: înot, atletism, canoe, box, lupte, sambo, tir, tir cu arcul, taekwondo, scrimă, ciclism și judo, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Aceasta va fi cea mai mare delegație a Republicii Moldova din istoria participărilor la evenimentele olimpice. Jocurile Europene de la Baku le vor oferi sportivilor posibilitatea de a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Astfel, sportivii moldoveni, care se vor întoarce acasă cu medalii de aur, vor primi cîte un premiu în valoare de 200 de mii de lei. Pentru medalia de argint premiul va fi de 160 de mii de lei, iar pentru bronz – 120 de mii de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , sport , guvern , Jocurile Olimpice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
4106 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ialoveni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4106 oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.