17 iunie 2015, 17:00 Sport views 10155
Luptătoarea Natalia Budu a repurtat două victorii la Olimpiada de la Baku
Foto: sports.md
17 iunie 2015, 17:00 Sport views 10155

Luptătoarea Natalia Budu a repurtat două victorii la Olimpiada de la Baku

Luptătoarea moldoveană de stil liber Natalia Budu (53 kg) a obținut astăzi două victorii la prima ediție a Jocurilor Olimpice de la Baku (Azerbaidjan) și va lupta în seara zilei pentru medalia de bronz, relatează MOLDPRES.

Adversara ei va fi Merve Kenger (Turcia). Pînă la acest meci Natalia Budu le-a învins, în ordine, pe V. Ponomarjova (Letonia), E. Dobre (România), iar în semifinală i-a cedat fostei compatrioate Angela Dorogan, care reprezintă actualmente Azerbaidjanul.

Ceilalți coechipieri au avut evoluții modeste astăzi la Olimpiadă. Stepan Dimitrov (59 kg, taekwondo) i-a cedat în primul meci disputat (scor 7-8) lui M. Gladovic (Serbia), fiind eliminat din concurs. Mariana Cherdivară-Eșanu (lupte libere, 58 kg) a fost întrecută în primul meci de V. Kovlova (Federația Rusă). Boxerii Alexandru Rîșcan (52 kg) și Victor Ialîmov au fost declarați învinși cu sorul 0-3 în gala inaugurală a turneului. Canotoarea Natalia Gulico (5000 de metri) a fost descalificată. Coechipierul Oleg Tarnovschi s-a situat pe locul cinci în finala B a cursei de 200 de metri sprint.

După patru zile de întreceri cea mai bună evoluție dintre reprezentanții Republicii Moldova a avut-o luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg), clasat pe locul 5.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.