18 iunie 2015, 15:10 Sport views 7655
18 iunie 2015, 15:10 Sport views 7655

A treia medalie pentru R. Moldova la Jocurile Europene


 

Lotul olimpic al Moldovei a intrat în posesia unei noi medalii la Jocurile Europene de la Baku. Luptătorul Petru Ianulov s-a calificat în finală la lupte libere, categoria de greutate 86 kg. Seara de la ora 17:00 vom afla dacă sportivul nostru va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ori va cuceri doar medalia de argint.

Sportivul nostru a intrat hotărât pe saltea la 86 kg. În preliminarii, moldoveanul l-a învins pe finlandezul Ville Heino, scor 3-1.În optimile de finală, sportivul nostru l-a întâlnit pe belorusul Aliaksandr Hushtyn, de care a trecut cu 3-0. În sferturile de finală, Ianulov a luptat cu Istvan Vereb din Ungaria de care a trecut cu 3-1. În semifinale, luptătorul nostru a luptat cu Sandro Aminashvili din Georgia, pe care l-a învins cu 3-1 şi s-a calificat în finala pentru aur la Baku. Pentru medalia de aur, moldoveanul va lupta cu rusul Abdulrashid Sadulaev.

Primele două medalii de bronz au fost cucerite tot la lupte. Svetlana Saenco s-a impus în finala pentru medalia de bronz, după o luptă dramatică cu reprezentanta Turciei, Yasemin Adar. Alexandru Chirtoacă îşi trece în cont bronzul la lupte libere, categoria 57 kg. În finala pentru medalia de bronz, contra lui Islam Islamaj din Albania, trecând fără mari probleme cu scorul de 4-0.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.