05 mai 2017, 16:38 Sport views 6091
Din Serbia – aurul și trei medalii de bronz (Foto)
05 mai 2017, 16:38 Sport views 6091

Din Serbia – aurul și trei medalii de bronz (Foto)

Tradiționalul Turneu Internațional de box, ediția 55, a adunat pe ringul din Belgrad pugiliști din 18 țări ale Europei, Asiei și Americii. Selecționata Moldovei a fost reprezentată de discipolii școlii de box Grimăncăuți, în frunte cu AER Petru Caduc.

Dumitru Galagoț a triumfat – el a devenit campion în categoria de greutate 64 kg, și a obținut titlul de cel mai tare pugilist al competiției. În acordurile Imnului de Stat șu sub flamura drapelului Moldovei, pugilistului nostru i-a fost înmânată medalia de aur, cupa și premiul. În calea spre victorie, Dumitru i-a învins pe gazda competiției Lazar Stanojevici, rusul Grigorii Lizunenco , brazilianul Dzhodison Teykseriya și maghiarul Richard Kovaci.

Veaceslav Gojan (56kg) l-a învins pe slovacul Igor Pertot, însă în semifinală a pierdut, prin decizia separată a arbitrilor 2-3, viitorului campion al turneului scoțianul Lia McGregor, și a fost premiat cu medalia de bronz. Bronzul i-a revenit și lui Mihail Cvasiuc (60kg), după victoria asupra rusului Vladimir Strighin, tot prin decizia separată a arbitrilor, a cedat în fața pugilistului din Wels Maykl Mak Donag.

După înfrîngerea din semifinală, cu austriacul Alexander Mraovici, medalia de bronz a obținut-o Alexei Zavatin (+91kg).

La un pas de piedestalul de onoare s-au oprit Vasile Belous (69kg) și Victor Carapcevschi (75kg). Învingîndu-l pe turcul Serhat Guler, Vasile a cedat în fața neamțului Abbas Barau, iar Victor, după victoria asupra austriacului Edin Avdichi, a cedat în fața sîrbului Alex Marcovici.

Sursa: boxing.md

Cuvinte cheie:

box , turneu , Serbia , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.