28 iunie 2017, 11:40 Sport views 5255
Suburbiile Chișinăului „și-au măsurat forțele“ (Foto, Video)
28 iunie 2017, 11:40 Sport views 5255

Suburbiile Chișinăului „și-au măsurat forțele“ (Foto, Video)

Turneul sportiv pentru premiile Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan» s-a desfășurat în comuna Tohatin.

Tinerii concurenți și-au demonstrat abilitățile la cîteva categorii de sport. Turneul a fost dedicat celebrării celei de-a 27-ea Aniversări de la semnarea Declarației de Suveranitate.

Programul turneului sportiv, organizat de Mișcarea de Tineret «Urmașii lui Ștefan», s-a dovedit a fi unul destul de amplu, atrăgînd tineri sportivi din mai multe suburbii ale Chișinăului. La concurs au participat reprezentanți ai comunelor: Tohatin, Budești, Cruzești și cei din satul Colonița. Concurenții au participat la tragerea la sorți pentru ca să-și determine rivalii. Inițial, au avut loc concursuri la armwrestling, pentru care a fost instalată o masă specială, pe care concurenții-amatori au putut să se simtă confortabil. Cel mai puternic armwrestler s-a dovedit a fi Alexei Maistru.

Un interes enorm pentru locuitorii comunei Tohatin a prezentat turneul la mini-fotbal, în care sportivii amatori din suburbiile Chișinăului și-au apărat demn onoarea localităților sale în meciurile necruțătoare cu rivalii. Favorit absolut s-a dovedit a fi echipa comunei Budești, care nu a cunoscut nici o înfrîngere în etapa de grup a turneului. În finală, ea a trebuit să lupte împotriva echipei-gazdă a turneului comunei Tohatin, meci în care jucătorii echipei de mini-fotbal din Budești și-au dovedit încă o dată superioritatea, învingîndu-și adversarii cu scorul de 5:3.

Cîștigătorii și laureații concursurilor au primit cupe și diplome din partea Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan», portalurilor: NOI.md, moldovenii.md și televiziunilor «Accent TV» și «NTV Moldova».

Turneul sportiv din comuna Tohatin a finalizat seria evenimentelor desfășurate sub auspiciile Mișcării de Tineret «Urmașii lui Ștefan», dedicate celei de-a 27-ea Aniversări de la semnarea Declarației de Suveranitate, care a avut loc pe 23 iunie 1990. În ziua solemnă tinerii patrioți au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și au luat parte la mitingul memorabil în cadrul căruia a fost subliniată necesitatea respectării actelor normative, care dovedesc suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.