13 septembrie 2012, 09:28 Sport views 7875
13 septembrie 2012, 09:28 Sport views 7875

Moldoveanul Alexandru Paşa a devenit campion european şi a stabilit un nou record mondial

Alexandru Paşa (55 ani), a devenit triplu campion european şi a stabilit un nou record mondial la recentul Campionat European individual la triatlon forţă, desfăşurat la Lausanne (Elveţia), a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele federaţiei naţionale de profil, Boris Volosatîi, transmite MOLDPRES.

Alexandru Paşa a învins la proba genuflexiuni cu rezultatul 192,5 kilograme, ceea ce constituie un nou record mondial, a fixat la proba împins din culcat 165 kilograme, indice ce este o repetare a propriului record mondial şi a cîştigat exerciţiul dezdoiri de spate cu rezultatul 190 kilograme. "Îmi place enorm acest gen de sport şi îi consacru mult timp liber. Aceasta-i cheia succeselor înregistrate. Asta m-a şi determinat să plec din cont propriu la acest campionat", a spus el.

Performerul are în palmares cinci titluri de campion european şi a fost de două ori premiant la Europene, este de şase ori campion mondial.

Cuvinte cheie:

moldovenii , Campionat , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.