08 noiembrie 2013, 11:30 Sport views 10939
08 noiembrie 2013, 11:30 Sport views 10939

Un taekwondist moldovean a stabilit un record mondial



Un taekwondist de 12 ani a stabilit un record mondial la flotările pe un picior. El a executat acest procedeu de 95 de ori. Cristian Ciocoi şi antrenorul său speră ca acest record să intre în cartea recordurilor Ghiness. Documentele pentru înregistrarea recordului vor fi expediate la această organizaţie internaţională, relatează tv7.md. 

Cristian Ciocoi de 12 ani este primul sportiv de pe planetă care a făcut 95 de flotări. Pentru stabilirea recordului mondial elevul din clasa a şasea a avut nevoie de 15 minute.

8 din cei 12 ani Cristian Ciocoi se ocupă cu taekwondo. Noul recordman la flotări pe un picior este cel mai tînăr deţinător al centurii negre şi a danului trei. Ciocoi a stabilit primul său record planetar în prezenţa mamei, care a ţinut pumnii pentru fecior.

În zilele următoare tehnicienii lui Cristian Ciocoi vor trimite documentele la organizaţia internaţională pentru înregistrarea în Cartea recordurilor Ghiness a performanţei taekwondistului moldovean. Examinarea cererii poate dura de la 6 pînă la 12 săptămîni.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

taekwondo , moldovenii , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
165 locuitori

Vladimirovca este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 102 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 165 de locuitori în anul 2012. Satul Vladimirovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.