20 februarie 2014, 15:58 Sănătate views 13828
A fost identificat principalul vinovat pentru îmbătrînirea omului
Foto: cosmetiquette.ro
20 februarie 2014, 15:58 Sănătate views 13828

A fost identificat principalul vinovat pentru îmbătrînirea omului

"Multă lume are o idee generală despre ce face bine și ce daunează pielii, dar din moment ce nu i se explică procesele biologice care au loc, ori nu face nimic ori face ce nu trebuie." Aceasta este părerea unui expert in îngrijirea pielii, Ron Cummings, fondator și președinte a companiei AminoGenesis Skin Care.

In plus fata de factorii de mediu, ca fumul de țigara, expunerea excesiva la soare, există două mari procese biologice care ne îmbătrînesc pielea: oxidarea și glicația. Deși în ultimii ani antioxidanții sînt prezentați ca marii comabanți ai radicalilor liberi, puțină lume știe ce este și cum are loc glicația.

"Glicația are loc atunci cînd o moleculă de zahăr se leagă de o proteină, iar aceasta devine deformată. Colagenul, care ne face pielea să fie neteda și fermă, este o proteină care este în mod special vulnerabilă. Degradarea celulară în urma glicației duce la apariția ridurilor și decolorării pielii.", explica Cummings.

El are insa si cateva sfaturi despre cum se pot limita efectele glicatiei:

Controlul aportului de alcool. Acesta umflă pielea și dilatează vasele de sînge. In timp, chiar o cantitate moderată poate provoca "paianjeni" de vene permanenți pe față, abdomen, piept, mîini și brate. Alcoolul înrăutățește rozaceea, psoriazisul, provoacă deshidratare și deficienta de nutrienți si mai provoacă probleme de imunitate. Cu toate acestea, consumul moderat de vin roșu poate ajuta pielea deoarece este plin de anioxidanți.

Limitarea cat mai drastica a zăharurilor. Moleculele de zahăr, in special cel rafinat, care se numește sucroză, sînt un adevarat combustibil pentru glicație. Intr-un studiu efectuat in Europa, unui grup de voluntari i s-a cerut să se uite la pozele a 602 persoane; din acestea cei cu cel mai mult zahăr consumat au fost considerați a arăta cele mai bătrîne.

Sursa: cosmetiquette.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , om , descoperire , îmbătrînirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.