26 noiembrie 2011, 12:40 Sănătate views 4349
26 noiembrie 2011, 12:40 Sănătate views 4349

Cum să prelungim şi să facem mai plăcută viaţa noastră?

Elaborările şi recomandările unui grup internațional de medici, dietologi şi psihologi:

1. Descifrînd cuvinte încrucişate, învăţînd limbi străine, efectuînd calculele în minte, noi antrenăm creierul nostru. Astfel, se încetinește procesul de degradare cu vîrsta a facultăţilor mintale: se înviorează activitatea inimii, sistemului circulator si metabolismul.
2. Serviciul este un element important al unui mod de viaţă sănătos. Găsiţi o activitate potrivită pentru dvs., care vă va fi o bucurie. Oamenii de ştiinţă spun că acest fapt vă va ajuta să păreţi mai tineri.
3. Nu mîncaţi prea mult. În loc de 2.500 de calorii  obişnuite,  mulţumiţi-vă cu 1.500. Acest lucru vă va ajută să menţineţi activismul celulelor.  De asemenea, nu mergeţi la extreme şi nu mîncaţi prea puţin.
4. Meniul trebuie să corespundă vîrstei. Ficatul şi fructele vor ajuta femeilor de 30 de ani să încetinească apariţia primelor riduri. Seleniul, conţinut în rinichi şi brînză,  este util pentru bărbaţii după 40 de ani, acesta contribuie la diluarea stresului.
După 50 de ani este necesar magneziul, care întăreşte inima; calciul, care este util pentru  oase;  peştele, care ajută la protejarea inimii si vaselor de sînge.
5. Creați-vă propria opinia despre toate celea. Viaţa conştientă vă va ajuta să evitați depresiunea  şi să nu fiţi deprimaţi.
6. Dragostea si tandreţea vă vor ajuta să păstraţi tinereţea, de aceea găsiţi-vă perechea. Hormonii fericirii (endorfinele), care se produc în organism atunci, cînd omul este îndrăgostit, contribuie la consolidarea sistemului imunitar.
7. Este mai bine să dormiţi într-o cameră răcoroasă (17-18 grade), aceasta contribuie la păstrarea tinereţii, pentru că de temperatura ambiantă depinde metabolismului şi manifestarea caracteristicilor de vîrstă.
8. Mişcaţi-vă mai mult. Oamenii de ştiinţă au dovedit că chiar şi opt minute de sport pe zi prelungesc viaţa.
9. Răsfăţaţi-vă periodic. În ciuda recomandărilor referitor la modul de viaţă sănătos,  uneori permiteţi-vă ceva gustos.
10. Nu suprimaţi întotdeauna furia dvs. Sunt mai predispuse  diverselor boli, chiar cancerului, persoanele, care în mod constant se critică, în loc să spună ce le  dezamăgeşte, şi, uneori, să discute.

Sursa: ecology.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.