28 ianuarie 2016, 12:04 Sănătate views 5678
Prevederile programului naţional de combatere a cancerului
28 ianuarie 2016, 12:04 Sănătate views 5678

Prevederile programului naţional de combatere a cancerului

Ministerul Sănătății îşi propune să scadă cu şapte la sută numărul cazurilor de deces provocate de cancer. Obiectivul este inclus în Programul naţional de prevenire şi control a maladiei pentru anii 2016 - 2025.

Documentul mai prevede reducerea cu 10 la sută a numărului de persoane care se îmbolnăvesc de cancer pulmonar, cervical şi colorectal.

Autoritățile planifică, de asemenea, să majoreze cu 25 la sută rata de depistare precoce a cancerului cervical, colorectal şi mamar.

Totodată, Ministerul Sănătății vrea ca cel puţin 80 la sută dintre pacienţi să aibă acces la servicii calitative de diagnostic şi tratament.

Pentru implementarea programului sunt necesare peste un miliard de lei.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.